Skip to content
09.08.2022

2 nieuwe windturbines langs E314 in Bekkevoort opgebouwd

Jaarlijks groene stroom voor 4.800 gezinnen

Harelbeke/Bekkevoort, 2 augustus 2022 – Nadat Aspiravi in mei de funderingswerken van haar 2 nieuwe windturbines langsheen de snelweg E314 op grondgebied van Bekkevoort heeft afgerond, werden in juni de grote onderdelen van de windturbines op de werf geleverd. De voorbije weken gebeurde de eigenlijke opbouw van de beide windturbines.

In een volgende fase volgen nu de elektrische werken om de windturbines aan te sluiten op het openbaar net. Als alles volgens planning verloopt zullen de windturbines in het najaar groene stroom produceren.

Jaarlijks zullen de 2 nieuwe windturbines in Bekkevoort zo’n 7.700 ton CO2-uitstoot vermijden. Een mooie bijdrage tot de realisatie van de klimaatdoelstellingen die op verschillende beleidsniveaus vooropgesteld worden. Meer lokale, hernieuwbare energie draagt niet alleen bij aan de noodzakelijke energietransitie, maar leidt ook tot meer energie-onafhankelijkheid van het buitenland.

Ook de inwoners van Bekkevoort kunnen mee investeren en bijdragen aan een duurzame toekomst via deelbewijzen van de coöperatieve vennootschap Aspiravi Samen cv.

-> Hier kan u het volledige persbericht lezen.
-> Op de projectpagina van Aspiravi nv kan u foto’s van de werkzaamheden bekijken.

Terug naar overzicht