Skip to content
04.12.2020

Aspiravi Energy scoort op Greenpeace ranking energieleveranciers

Volgens het nieuwe klassement van energieleveranciers dat Greenpeace jaarlijks opstelt en publiceert, behoort Aspiravi Energy tot de beste en meest groene energieleveranciers van België.

Bij het opstellen van het klassement houdt Greenpeace rekening met de productiecijfers, de energiemix, het aankoopbeleid en de tarieven van de stroomleveranciers. Op die manier wil Greenpeace vermijden dat stroomleveranciers zich groener voorstellen dan ze werkelijk zijn. Aspiravi Energy werd  met een score van 18 op 20 als uiterst ecologisch verantwoord beoordeeld als leverancier van groene energie in Vlaanderen en bij uitbreiding gans België.

“Aspiravi Energy haalt ook dit jaar een zeer goede score dankzij investeringen in windenergie op zee, windmolens op land en kleinschalige biomassa. Aspiravi produceert zelf ruim voldoende elektriciteit om alle klanten van echt groene energie te voorzien en rekent hiervoor voornamelijk op windmolens op land en op zee.”

De volledige ranking volgens Greenpeace vindt u hier.

Voordelig tarief voor coöperanten

Wie minstens vier aandelen van de coöperatieve vennootschap Aspiravi Samen cv of Limburg wind cv bezit, kan via Aspiravi Energy een bijzonder gunstig energietarief laten berekenen. Bovendien schenkt Aspiravi Energy voor elke verbruikte megawattuur één euro aan een goed doel. Zo ondersteunt elke klant een sociaal project rond energie- en kansarmoede.

Terug naar overzicht