Skip to content
09.08.2022

Aspiravi is gestart met funderingswerken voor bouw van 2 windturbines in Ruddervoorde/Veldegem

Groene stroom voor meer dan 3.500 gezinnen

Harelbeke/Ruddervoorde/Veldegem, 2 augustus 2022 – Begin 2022 was Aspiravi nv gestart met de voorbereidende civiele werken voor de bouw van 2 nieuwe windturbines langs de E403 op grondgebied Ruddervoorde/Veldegem. De funderingswerken werden vervolgens eind maart stilgelegd vanwege het broedseizoen voor de vogels. Vanaf 1 juli zijn deze werken nu terug opgestart. In augustus zal de eigenlijke opbouw van de betonnen torens gebeuren.

Omwonenden kunnen mee investeren in en genieten van de opbrengsten van windenergie via de aankoop van aandelen van de coöperatieve vennootschap Aspiravi Samen. Alle inwoners van Ruddervoorde / Veldegem zullen bij start van de exploitatie nog een flyer ontvangen met informatie om mee te participeren.

De 2 windturbines zullen samen groene stroom produceren voor 3.500 gezinnen en een CO2-uitstoot van 5.500 ton per jaar vermijden. Opnieuw een mooie bijdrage tot de realisatie van de klimaatdoelstellingen die op verschillende beleidsniveaus vooropgesteld worden. Meer lokale, hernieuwbare energie draagt niet alleen bij aan de noodzakelijke energietransitie, maar leidt ook tot meer energie-onafhankelijkheid van het buitenland.

-> Hier kan u het volledige persbericht lezen.
-> Op de projectpagina van Aspiravi nv kan u foto’s van de werkzaamheden bekijken.

Terug naar overzicht